81- برای توزیع نفت سفید مطابق با تعداد افراد خانوارها این حامل انرژی توزیع شده است، تاکید کرد: برای توزیع عادلانه نفت سفید در بین مشترکان مطابق با سهمیه های سالانه توزیع انجام شده است.
82- سامانه کیف الکترونیکی وجه سوخت برای افزایش صرف خدمات در تمامی جایگاههای سوخت راه اندازی شده است.
83-شرکت بازرگانی دولتی ایران شماره پیامک 30001518 را برای اطلاع از قیمت جدید نان در اقصی نقاط کشور اعلام کرد.
84- مردم استانهای مختلف کشور می توانند برای اطلاع از قیمت نان کد مخابراتی شهر مورد نظر را به شماره پیامک 30001518 ارسال کنند تا از قیمت آن مطلع شوند.
85- برای شکایت از گرانفروشی نان می توانند با شماره تلفن 124 تماس بگیرند .
56-اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها تاثیری برروند ساخت و ساز مسکن به ویژه در حوزه مسکن مهر ندارد.
87- بسته حمایتی بخش مسکن جدی است و خط اعتباری این طرح تغییری نخواهد کرد. درهمین خصوص بانک مرکزی خط اعتباری به مبلغ 20 هزار میلیارد تومان برای اجرای طرحهای مسکن مهر در بخش سنتی ،نیمه صنعتی و صنعتی گشوده است.
88- در همین خصوص دولت هزار و200 میلیارد تومان تسهیلات برای زیر سازی در حوزه آب ، برق، گاز و فاضلاب تصویب کرد.تعهد وزارت مسکن و شهرسازی در بخش مسکن مهر تا پایان سال آینده یک میلیون و 700 هزار واحد است که با روند خوبی که دارد از این رقم هم فراتر خواهیم رفت.
89- کارت خرید اعتباری یک میلیون و 500 هزار تومانی کارکنان دولت به زودی در اختیار آنان قرار می گیرد این تسهیلات با سود چهار درصد و بازپرداخت 24 ماهه پرداخت می شود.
90- تاکنون 3 هزار فروشگاه برای خرید کالای موردنیاز کارکنان دولت زیرپوشش این طرح قرار گرفته است. اسماعیلی - مرحله نخست کارت اعتباری فرهنگیان آماده واگذاری است و آنان می توانند برای دریافت کارتهای خود به بانکهایی که از آنها حقوق می گیرند مراجعه کنند .
91- تا پایان امسال یک بار دیگر یارانه نقدی برای ماه های بهمن و اسفند به حساب متقاضیان دریافت یارانه واریز خواهد شد.
92- در مراحل بعدی این قانون ، اصلاح نظام بانکی، گمرکی و بیمه در دستور کار قرار خواهد گرفت.
93- همه منابع حاصل از اجرای این قانون به عنوان منابع سازمان هدفمندسازی یارانه ها تلقی می شود و سازمان آن را میان مردم و بنگاه ها توزیع می کند.
سقف تسهیلات در بسته حمایتی اصناف
94- سقف تسهیلات در بسته حمایتی برای 40 هزار واحد صنفی تولیدی انرژی بر حداکثر 5 میلیون تومان تعیین شده است.
95- برخی از صنوف که حجم بالای عملیات تولیدی دارند ، به صورت استثناء و با تشخیص کارگروه ملی بسته بهره وری انرژی اصناف از تسهیلات بالای 5 میلیون تومان بهره مند می شوند.
96- برای این منظور 250 میلیارد تومان پیش بینی شده است که متقاضیان با ثبت نام در پایگاه اینترنتی www.asnaf.ir و با معرفی نامه اتحادیه از این تسهیلات استفاده می کنند.
97- آجرپزها، خشکشویی ها، صحافان، سنگ بری ها، قالی شویی ها، ریخته گران، سازندگان در و پنجره، صنف چاپ و انتشار، آهن سازان، سازندگان کلیشه، مهر و پلاک از جمله 22 صنفی هستند که می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
98- خواربارفروشی ها و فروشندگان اصناف دیگر در این مرحله نمی توانند از این تسهیلات استفاده کنند و باید منتظر زمان دیگری باشند.
99- مدیرعامل هدفمند سازی یارانهها از افتتاح مجدد سامانه رفاهی برای اخذ شماره حساب بانکی سرپرستان خانوار در آیندهای نزدیک خبر داد.
100- از آنجا که خانوارهای جدیدی نسبت به ثبت اطلاعات اقتصادی خود در سامانه مرکز آمار ایران اقدام کردهاند، بر این اساس سامانه رفاهی در آیندهای نزدیک مجددا آغاز به کار خواهد کرد.
101- اطلاع رسانی درباره زمان دقیق آغاز به کار مجدد سامانه رفاهی به نشانی اینترنتی www.refahi.ir طی روزهای آتی انجام خواهد شد.
102- دور جدید ثبتنام خانوارهای ایرانی برای دریافت یارانه نقدی با راهاندازی مجدد سامانه مرکز آمار ایران به آدرس www.yaraneh.amar.org.ir که از ابتدای آذر ماه فعال شده است تا پانزدهم دی ماه ادامه دارد.
103- آن دسته از سرپرستان خانوار که در مراحل قبلی طرح جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار ثبت نام کرده و کد رهگیری یا رمز عبور خود را فراموش کردهاند، در صورت تمایل به اصلاح یا تکمیل اطلاعات خود میتوانند به شرح ذیل عمل کنند:
1- ورود به سازمان طرح جمع آوری اطلاعات اقتصادی خانوار
2- درج شماره ملی سرپرست خانوار در محل تعیین شده
3- درج کد یکتای 9 رقمی پشت کارت ملی سرپرست خانوار، قسمت پایین و چپ کارت در محل درج کد رهگیری
لازم به ذکر است دارندگان آن دسته از کارتهای ملی که کدهای یونیک 8 رقمی دارند و اولین رقم سمت چپ کد مزبور رقم صفر است، باید با درج یک صفر اضافی و تبدیل کد 8 رقمی به 9 رقمی وارد سامانه شوند.
7 بسته حمایتی وزارت بازرگانی
بسته مدیریت بازار
104- بسته مدیریت بازار به منظور جلوگیری از ایجاد تبعات منفی و نامتعارف در بازار، تنظیم شده. این بسته در برگیرنده برنامههای تنظیم بازار (تامین و توزیع) و کنترل بازار (بازرسی و نظارت) است.
بسته تامین و پایش بازار
105- اطمینانبخشی به مردم در زمینه جلوگیری از هرگونه کمبود در بازار، ممانعت از شوک قیمتی کالاها و جلوگیری ازهرگونه سوءاستفاده احتمالی در نظام توزیع کالایی در زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، در بسته تامین و پایش بازار پیشبینی
شده که براین اساس وزارت بازرگانی 2 هزار میلیارد ریال برای ذخیرهسازی کالاها پیشبینی کرده و اقدامات اجرایی لازم را نیز ترتیب داده است.
106- ذخیره سازی کالاها در سه گروه اصلی کالاهای اساسی، مواد بهداشتی و سایر کالاها از جمله اقدامات مهم در حوزه کالا و خدمات به شمار میآید.
107-در گروه کالاهای اساسی به طور مشخص 13 قلم کالا (تشکیلدهنده حدود 35 درصد کل هزینه خوراکی خانوار و 12.96 درصد سبد هزینههای خانوار)مباشران خرید تعیین و خرید کالاهای مورد نظر به دو صورت متمرکز و غیرمتمرکز در حالت انجام است.
108- ذخیره سازی احتیاطی 13 قلم کالاهای اساسی و ضروری در سبد هزینه خوراکی خانوار شامل (گوشت قرمز، تخم مرغ، گوشت مرغ، پودر شوینده، پنیر، کره، برنج، عدس، لوبیا، نخود، ماکارونی، روغن نباتی، قند و شکر) بالغ بر 1.1 میلیون تن با هدف مقابله با افزایش قیمتها در زمان اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها نیز در برنامهها در نظر گرفته شده است.
109- ذخیرهسازی راهبردی(استراتژیک) پنج قلم کالاهای اساسی معیشتی مردم شامل (برنج، روغن خام، شکر خام، گوشت قرمز، گوشت مرغ) و سه قلم نهادههای مهم همچون (جو، ذرت، کنجاله سویا) در مجموع افزون بر دو میلیون تن با هدف مقابله، خنثی سازی و عبور از موانع ناشی از تحریم های بینالمللی از جمله برنامههای وزارت بازرگانی در حوزه ذخیره سازی به شمار میآید.
110- از سویی پایش مستمر بازار 22 قلم کالای حساس و اولویت دار در سبد هزینه خانوار(65 درصد سهم در هزینههای خوراکی خانوار) و کالاهای اساسی صنعتی، عقد تفاهمنامه با انجمن کارخانجات تولیدکننده جهت ایجاد بازاری مطمئن برای تامین کالاهای طرح هدفمند سازی یارانهها در بسته تامین و پایش بازار پیش بینی شده است.
بسته توزیع
111- در بسته توزیع تدابیر مناسبی درحوزه عرضه مستقیم کالاهای ذخیرهسازی شده و سایر کالاهای مورد نیاز مردم در بخش شهری و روستایی (به جز ذخایر استراتژیک و بهرهگیری از فروشگاههای زنجیرهای و بزرگ، اتحادیههای تعاونی مصرف(اسکاد، امکان، اتکا و فرهنگیان)، واحدهای صنفی منتخب، شرکتهای پخش کالا، مراکز عرضه مستقیم، بورس و غرف سازمان میادین شهرداری کشور جهت توزیع کالاهای منتخب با قیمت مناسب درنظر گرفته شده است.
112- برپایی مراکز و نمایشگاههای عرضه مستقیم کالاهای منتخب درمرکز استانها و شهرهای منتخب کشور (بیش از 300 نمایشگاه و تعیین نقاط نگهداری کالاهای مورد نظر در نقاط منتخب کشور جهت سرعت در حمل کالا و در شرایط اضطرار از جمله تدابیر بسته حمایتی توزیع است که همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانهها عملیاتی میشود.
بسته بازرسی و نظارت
113- محورهای عمده بسته بازرسی و نظارت را میتوان به صورت پیگیری و اجرای دستورالعمل نظارت پیشگیرانه(همچون نصب برچسب قیمت و صدور فاکتور)، تدوین آییننامه نحوه رصد موجودی کالا در انبارها و شبکههای پخش و همچنین بهرهمندی از توان نظارتی اصناف از طریق عقد تفاهمنامه مشترک با تشکلهای صنفی و صنعتی(در مورد 17 کالا)نام برد.
114- به طور دقیقتر با هدف کنترل بازار و ممانعت از افزایش غیرمنطقی قیمت و تفویض اختیار بازرسی به اصناف، مرکز بازرسی و نظارت اصناف (مبنا) راهاندازی شده تا از این طریق فضای نظارتی در اقتصاد تقویت شود.
115- علاوه بر بهرهگیری از توان نظارتی اصناف، از مشارکت این بخش در انجام برنامهریزیها و اطلاع از وضعیت تامین و توزیع نیز استفاده شده که میتوان از طرح تشدید بازرسی و کنترل با حضور گسترده و موثر در بازار با استفاده از ظرفیت بازرسان و ناظران شورای اصناف کشور، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سازمانهای بازرگانی استان ها به منظور برخورد با سوء
استفادههای احتمالی ناشی از شرایط اجرای هدفمندسازی یارانهها با اولویت رسیدگی به تخلفات از جمله احتکار و امتناع از عرضه و غیره نام برد.
116- پایش مستمر وضعیت تولید، توزیع و قیمت کالاها و خدمات اولویتدار از طریق جمع آوری روزانه اطلاعات از مجاری مختلف و استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات برای انعکاس سریع نوسانات قیمت به مراجع ذیربط جهت اتخاذ تصمیمات لازم به منظور تنظیم بازار، استفاده از ظرفیت انجمنهای حمایت از مصرف کنندگان و سایر تشکلهای تولیدی و توزیعی به منظور شناسایی مشکلات، پیشبینیها و برنامهریزی برای اقدامات ضروری در بسته بازرسی و نظارت قرار گرفته است.
117- ایجاد زمینههای مناسب با هدف همکاری همه جانبه رسانههای عمومی به ویژه صدا و سیما با وزارت بازرگانی در خصوص اعلام و انعکاس مستمر اقدامات تامینی و کنترلی جهت کاهش التهاب بازار از طریق مصاحبه با دست اندرکاران و مسئولین مربوطه وهمچنین استفاده از توان و ظرفیت موجود روابط عمومیها با همکاری تولیدکنندگان، انجمنها، تشکلها، اصناف و غیره باهدف افزایش سطح آگاهی عموم مردم از وضعیت واقعی بازار اقلام منتخب از جمله اقدامات پیش روی همزمان با اجرای قانون هدفمندی یارانهها است.
118- وزارت بازرگانی نسبت به راهاندازی شبکه بازرسی و نظارت مردمی (شبنم) اقدام کرده است. استفاده از این شبکه به واسطه مشارکت و نظارت مستقیم مردم بر بازار، کارکردهای نظارت بر بازار را به نحو موثر ارتقا میبخشد.
بسته حمایتی واحدهای صنفی و کارگاههای تحت پوشش قانون نظام صنفی و قانون تعاون
119- گروههای هدف بسته حمایتی اصناف شامل واحدهای صنفی تولیدی صادرات گرای دارای پروانه، واحدهای صنفی تولیدی دارای پروانه کسب و کلیه واحدهای صنفی تولیدی، توزیعی خدماتی دارای پروانه کسب را در برمیگیرند و حمایت از گروههای مورد نظر در قالب پرداخت تسهیلات نرخ سود کم و کمک بلاعوض است.
120- پرداخت تسهیلات با نرخ سود هفت درصد برای واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی فعال دارای پروانه کسب
121- تعیین نرخ تبعیضی انرژی مشابه صنعت براساس مصوب بسته حمایتی صنعت برای واحدهای صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی صادرات گرا
122- تخصیص جوایز صادراتی ویژه صنوف تولیدی صادرات گرا (با ارائه اسناد و مدارک مثبت).
بسته هدفمندی یارانه آرد و نان
123- ایران بالاترین مصرف نان در جهان را دارا است و سالانه سه میلیون تن گندم در کشور اتلاف میشود.
124- میزان آرد مصرفی داخلی (آرد خبازی) حدود 8 میلیون تن در سال و میزان ضایعات نان فقط در استان تهران طبق آمارهای موجود 11 تا 13 درصد است.
125- سالانه برای 8 میلیون تن آرد یارانهای حدود یکهزار میلیارد تومان یارانه و 30 درصد یارانهای که بابت آرد و نان پرداخت میشود تبدیل به ضایعات نان میگردد.
126- سرانه یارانه نان روستاییان و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت و اقشار آسیبپذیر در سایر شهرها به تشخیص دولت حداقل 50 درصد بیشتر از متوسط یارانه سرانه خواهد بود.
127-براساس ماده (6) نیز دولت موظف شده است تا سیاستهای تشویقی و حمایتی برای ایجاد و گسترش واحدهای تولیدی نان صنعتی و نیز کمک به جبران خسارت واحدهای تولید آرد و نان که با اجرای این قانون ادامه فعالیت آنها با مشکل مواجه میشود،
اتخاذ نماید.
128- از سال 90 مابه التفات قیمت تضمینی و ملی به صورت یارانه توسط وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان پرداخت میشود.